نقد و بررسی بازی Diablo

سری بازی های Diablo
در نقد و بررسی بازی Diablo : سری بازی های دیابلو (Diablo) برای اولین بار توسط کمپانی بلیزار نورث (Blizzard North) در سال ۱۹۹۶ معرفی شد. انتشار نخستین نسخه از دیابلو به عنوان یک بازی نقشآفرینی اکشن، باعث شد که این عنوان بسیار محبوب شود و تنها سه ماه پس از عرضه، اولین بسته ی الحاقی به نام “Diablo: Hellfire” منتشر شد. در دورانی که سپری شد، شاهد انتشار نسخه های دیابلو دوم و سوم بودیم، همچنین دو بستهی الحاقی دیگر نیز برای این بازی ها منتشر شد. تمام این نسخه ها توانستند محبوبیت فرنچایز دیابلو را حفظ کنند و این بازی را به یکی از سری های برجسته و محبوب بلیزارد در کنار سری وارکرفت (Warcraft) تبدیل کنند. در نهایت، در سال جاری که بیش از ۲۶ سال از عرضهی نسخهی سوم این فرنچایز میگذرد، بلیزارد عنوان چهارم از این سری بازی را با نام “Diablo IV” برای پلتفرم های ویندوز، کنسول های نسل هشتم و نهم عرضه کرده است.
داستان سری بازی های Diablo
داستان سری بازی های دیابلو (Diablo) از یک آغاز نیستی شروع میشود. آنو (ANU)، شبه خدایی است که از تضاد درونی خود فروپاشید و با آفرینش بهشت و جهنم، جهان Sanctuary را خلق می کند. در این دنیا، هفت شر مطلق و پنج فرشتهی بهشتی در یک درگیری ابدی به نام “Eternal Conflict” مشغول به جنگ هستند. ایناریوس (Inarius)، یکی از فرشته های مقرب و نماد خیر، با همکاری زادهی نفرت، لیلیث (Lilith)، سنگ جهان (Worldstone) یا چشم آنو را می زند تا از این درگیری ابدی فرار کنند. به این ترتیب، جهان Sanctuary به وجود می آید که ساکنان آن از جنس خیر و شر هستند. این ساکنان به نام نفالم ها (Nephalem) یا همان انسان ها هستند و قدرت های بی نظیری دارند. این موضوع نگرانی شر مطلق و خیر مطلق را در مورد از دست دادن این قدرت ها افزایش میدهد و این تنش، به اختلاف بین ایناریوس و لیلیث منجر میشود که در نهایت لیلیث تبعید میشود.
اما در طول داستان سری بازی های دیابلو، نفالم ها کمکم قدرت های خود را از دست میدهند و به انسان های معمولی تبدیل میشوند تا دیگر به عنوان تهدیدی بزرگ برای خیر و شر نباشند. این آرامش نسبی در Sanctuary به مدت معدودی دوام میآورد.
در بازی Diablo IV، برخلاف نسخه های قبلی که همواره در تعقیب نابودی شیاطین نخستین بودیم، تمرکز به لیلیث، زادهی نفرت و مادر نفرالم ها می پردازد. داستان بازی با بازگشت لیلیث از تبعید آغاز میشود. او دیگر در درگیری ابدی خیر و شر شرکت نمیکند و به Sanctuary بازگشته است تا با فراخوانی گناه و سیاهی، تواناییهای فراموششده نفالمها را بازگرداند. لیلیث، مادر انسانیت و زادهی نفرت، به دنبال انتقام از خیر و شر میگردد و قدرت های حقیقی اش را به دست آورد. این داستان جذاب در کنار سینماتیک های فوق العاده بازی، تجربهی روایت داستانی شگفت انگیزی را ایجاد کرده است.
در نسخه های پیشین از سری بازی های دیابلو، داستان ها و ماموریت های جانبی به اندازه کمتری مورد توجه قرار می گرفتند. اما در Diablo IV، این مسئله بهبود چشمگیری یافته است. در این نسخه، با پیشبرد ماموریت های جانبی و همچنین با گشت و گذار و کاوش در جهان بازی، میتوانید اطلاعات اساسی درباره پیش زمینه بازی و رخداد های آینده را به دست آورید. ماموریت های جانبی، اگرچه بهترین تجربه ممکن را ارائه نمی دهند، اما تنوع و جزئیات بیشتری نسبت به نسخه های قبلی دارند. کمپین بازی حدود 35 ساعت محتوای تجربهی گیمر ها را ارائه می دهد. با این حال، پس از به پایان رساندن کمپین، هنوز هم فعالیتهای زیادی برای تکمیل کردن جهان دیابلو در انتظار شماست که به راحتی میتواند شما را به مدت تا 150 ساعت سرگرم کند.
بیشتر بخوانید : بازی Mortal Kombat 1
نقد و بررسی بازی Diablo
با این وجود، داستان تنها نقطه قوت این بازی نمیباشد. اگرچه Diablo احتمالاً اولین بازی در سبک نقش آفرینی اکشن نبوده، اما بدون شک، از گذشته تا امروز به عنوان یکی از بهترین بازیهای این سبک شناخته میشود. بازی Diablo IV نیز همچنان یکی از نمونه های برجسته در این سبک محسوب میشود که با ترکیب روایت جذاب و اکشن هیجانانگیز، مخاطبان را به تجربه بازی انگیزانده است.
در این بازی، شما قادر به انتخاب از بین پنج کلاس مختلف به نامهای Barbarian، Rogue، Sorcerer، Druid و Necromancer هستید. هر یک از این پنج کلاس متفاوت، تجربهی بازی را به شما ارائه می دهند و ارتقاء سطح تجربهی بازی را بسیار جذاب میکنند. به عنوان مثال، کلاس Barbarian برای مبارزه در نزدیکی حریفان و تعویض سریع بین چهار اسلحه مختلف مناسب است. کلاس Sorcerer توانایی ساخت معجون های مختلف را دارد و Rogue دارای یک درخت مهارت متنوع تر است که برای بازیکنان پرخطر مناسب است. کلاس Druid مناسب بازیکنانی است که به عنوان تانک عمل میکنند و تواناییهایی مثل طوفان و تغییر شکل به حیوانات را دارد. در آخر، کلاس کلاسیک سری دیابلو، Necromancer، توانایی احضار مینیونهای دنیای مردگان را دارد. شما میتوانید هر کدام از این کلاسها را با استفاده از مهارتهای متنوع تا سطح ۵۰ ارتقا دهید و در ادامه به World Tierهای بازی پیشروی کنید.
این مسئله به همراه تعداد زیادی آیتم مانند اسلحه ها و زره ها، توانایی شخصی سازی بازی را به شکل قابل توجهی ارتقاء داده است. امکان شخصیسازی بازی به اندازهای گسترده است که شما میتوانید در هر کلاس، چندین سبک بازی منحصر به فرد برای خود ایجاد کنید تا تجربههای مختلفی از مبارزه را تجربه کنید. این سیستم شخصی سازی ممکن است در ابتدا کمی پیچیده به نظر برسد، اما با گذراندن چند ساعت در بازی به طور کامل درک خواهد شد. یکی از مسائلی که در بسیاری از بازیهای با قابلیت شخصیسازی مطرح میشود، بالانس بودن سیستم مبارزه و جلوگیری از ایجاد مهارت های بسیار قوی است؛ خوشبختانه بلیزارد به خوبی توانسته است تعادل بین سبک های مختلف مبارزه را حفظ کند.
گیم پلی و مبارزه ممکن است به عنوان جذاب ترین بخش بازی Diablo IV محسوب شود. سیستم مبارزه بازی به گونه ای طراحی شده است که با هر کلاسی میتوانید تجربه های اکشن و چالش برانگیزی را تجربه کنید. وجود آیتم های زیادی که می توانید در بازی کشف کنید و تنوع بسیار بالای فایت ها باعث میشود تا تجربهی مبارزه در بازی Diablo IV بدون نقص باشد. تلفیق قابلیت شخصی سازی با تنوع مبارزه باعث میشود تا حتی پس از پایان کمپین بازی، بتوانید به دنبال چالش های مبارزه در جهان بزرگ بازی باشید.
پس از به پایان رسیدن داستان اصلی، شما میتوانید به دنیای اضافی Tree of Whispers بروید یا چالش های باز کردن World Tier را پیگیری کنید تا کلید های Nightmare Dungeon را بیابید که نسخهی چالش بر انگیزتر لول های حال حاضر بازی را ارائه می دهد. زمانی که به لول ۱۰۰ بازی برسید، قادر به ارتقاء امتیازهای Paragon برای ارتقاهای بیشتر خواهید بود. در واقع، بازی دارای محتوای بسیاری است که شما را پس از پایان داستان اصلی به مدت ساعت ها در دنیای بزرگ خود مشغول میکند. جهان بازی نیز از دیگر بهبود های قابل توجه نسبت به نسخهی سوم بازی است. بازی Diablo IV حالا یک بازی کاملاً بزرگ است که اقلیمهای متعددی را در خود جای داده است و فضاسازی هر اقلیم به خوبی انجام شده است. تنوع دانجنها و پیچیدگیهای هر اقلیم به گونهای است که شما دوست دارید هر بار مسیر جدیدی را تجربه کنید.
درباره جلوه های بصری و موسیقی میتوان گفت که بلیزارد، همانند همیشه، یک تجربه قابل قبولی را به بازیکنان ارائه داده است. طراحی بازی Diablo IV نسبت به اکثر بازیهای با دوربین ایزومتریک، زیباتر و پرجزئیاتتر است. فضاسازی و تنوع اقلیمهای مختلف و دانجنها به بهترین شکل ممکن صورت گرفتهاند. صداگذاری بازی، به ویژه در شخصیت های اصلی، بسیار تأثیرگذار است و در کل میتوان تجربه صوتی و بصری این بازی را عالی دانست.
بیشتر بخوانید : گیم پس ایکس باکس چیست
در ادامه نقد و بررسی بازی Diablo : در تجربه بازی Diablo IV، هیچ مشکل فنی قابل توجهی مشاهده نشد و بازی عملکرد عالی خود را روی پلتفرمهای ویندوز و پلیاستیشن ۵ به ارمغان آورد. با این حال، باید به یاد داشته باشید که این بازی به صورت کاملاً آنلاین قابل بازی است و سرورهای Diablo IV از سوی ارائهدهنده خدمات، تحریم شده اند. به همین دلیل تجربه بازی تنها با استفاده از سرویسهای DNS ضدتحریم و دور زدن IP امکانپذیر است. اگرچه استفاده از این سرویسها بر روی پلتفرم کامپیوتر به راحتی انجام میشود، اما در تجربه بازی بر روی پلیاستیشن ۵، اختلال های متعدد در دسترسی گاهی ممکن است مزاحم و ناخوشایند باشند.
در نهایت باید بگویم که بازی Diablo IV دقیقاً همان چیزی است که انتظار میرود. بلیزارد پس از گذشت بیش از دهه از عرضه نسخه سوم بازی، همچنان موفق به ارائه یک شاهکار در دنیای اکشن نقش آفرینی با جزئیات بیشتر در قالب داستانی فوق العاده است. این عنوان همچنین یک بازگشت با شکوه برای علاقمندان به سری و همچنین یک شروع عالی برای کسانی است که به تازگی به دنیای دیابلو وارد شدهاند. Diablo IV یک بازی اکشن نقشآفرین با دوربین ایزومتریک است که دنیایی بسیار گسترده و متنوع را با امکانات شخصی سازی بالا به بازیکنان ارائه میدهد و تجربه هیجان انگیزی از مبارزه با هیولاها و شیاطین را ارائه میکند.
به طور خلاصه ، بازی Diablo IV دقیقاً همان چیزی است که انتظار داشتید. بلیزارد با حفظ وفاداری به اصول اکشن نقشآفرینی در یک داستان جدید، توانسته است به سری بازیهای دیابلو زندگی جدیدی ببخشد. این عنوان با ارائه تنوع بالا در شخصیسازی کاراکتر، مبارزات، مناطق و دانجنها، تجربهای هیجانانگیز با بیش از ۱۰۰ ساعت گیمپلی را برای شما فراهم میکند. امیدواریم که نقد و بررسی بازی Diablo که در فیلمو مگ منتشر شده است، برای شما عزیزان کامل و نتیجه بخش بوده باشد.